MOND Academy

Upcoming events

8 dec19:30-21:00MOND Academy met Laurent Thierens
10 dec09:00-17:00MOND Academy met Florin Cofar – DAG 1
11 dec09:00-13:00MOND Academy met Florin Cofar – DAG 2

Expertise en advies beschikbaar stellen

Vanuit MOND Tandartsenpraktijken organiseren wij geregeld evenementen en opleidingen. Dit doen wij omdat we enorm geloven in het blijven professionaliseren van onze tandartsen en assistenten en om expertise en advies beschikbaar te stellen voor de hele groep.

Heb je als externe tandarts interesse in één of meerdere van onze lezingen? Dan vragen we een bijdrage van €85/lezing. Van harte welkom!

Expertise en advies beschikbaar stellen

register here

3 upcoming events

8 dec

Orthodontie

MOND Academy met Laurent Thierens

Agenesie van laterale incisieven – tandvervanging of orthodontisch sluiten?

Agenesie van een of meer blijvende tanden is een van de meest voorkomende ontwikkelingsstoornissen bij de mens.

Patiënten met ontbrekende tanden kunnen een verminderde kauwfunctie, een gebrekkige articulatie en een ongunstige faciale eshtetiek ervaren. Dit kan van invloed zijn op hun zelfbeeld, communicatiegedrag en professionele prestaties. De behandeling van ontbrekende tanden, en vooral van die in de anterieure maxilla, vereist daarom een doordachte behandelstrategie om een duurzaam en zeer esthetisch resultaat te bereiken.

Er zijn 2 hoofdopties voor de behandeling van congenitaal ontbrekende maxillaire laterale snijtanden. Deze omvatten:

 • Orthodontische ruimtesluiting met vervanging van de laterale incisief door de hoektand.
 • Orthodontische opening van de ruimte met nadien een prothetische vervanging van de ontbrekende tand.

De voorkeursbehandeling kan worden bepaald door verschillende klinische kenmerken, zoals leeftijd, sagittale occlusie, gezichtsprofiel, aan- of afwezigheid van ruimtegebrek in beide tandbogen en tandmorfologie, of door patiëntgerelateerde factoren zoals financiële mogelijkheden en esthetische verlangens.

Deze lezing gaat dieper in op:

 • De etiologie en prevalentie van ontbrekende tandelementen
 • De succes en survival van de verschillende behandelstrategieën
 • De bepalende parameters in het beslissingsproces om ontbrekende laterale inciseven te behandelen
 • Het belang van interdisciplinair samenwerken met de orthodontist, parodontoloog en protheticus

De lezing wordt ondersteund met klinische casussen. Geïnteresseerd? Schrijf je in voor deze avond! Dat kan via de knop of stuur een mailtje naar community@uwmond.be!

 • schedule
  19:30 - 21:00
 • place
  Antwerpen
 • face
  Tandartsen
 • restaurant
  Catering aanwezig
10 dec

Smilecloud tweedaagse

MOND Academy met Florin Cofar – DAG 1

The story about Smilecloud

Tandarts Florin Cofar, de founder van Smilecloud, komt zijn revolutionair digitaal platform Smilecloud voorstellen als het ideale instrument voor communicatie en samenwerking tussen tandartsen, tandtechnici, assistenten en patiënten.

Dankzij de visuele communicatie van verschillende scenario’s naar patiënten toe, vergroot het platform de kans op acceptatie van de patiënt. Smilecloud is cloudbased en volledig GDPR proof, zonder extra hardware. Elke medewerker heeft via de telefoon of laptop gemakkelijk toegang.

Tijdens deze dag introduceert Florin Smilecloud als platform voor de MOND Tandartsenpraktijken en legt hij stap voor stap uit hoe wij deze software in onze dagelijkse werking optimaal kunnen gebruiken.

Geïnteresseerd? Schrijf je in voor deze leerrijke dag! Dat kan via de knop of stuur een mailtje naar community@uwmond.be!

 • schedule
  09:00 - 17:00
 • place
  Buro 532, Gent
 • face
  Tandartsen, Assistenten, Tandtechniekers,...
 • restaurant
  Catering aanwezig
11 dec

Smilecloud tweedaagse

MOND Academy met Florin Cofar – DAG 2

The design process

Na een dag van kennismaking en vooral begrip van het potentieel van dit revolutionair platform Smilecloud gaan we verder aan de slag met de ’smiledesigners’ onder de tandartsen, tandtechnici en medewerkers. Deze dag is specifiek voor zij die niet alleen willen communiceren via Smilecloud, maar ook als smiledesigner en architect van de nieuwe glimlach van hun patiënt aan de slag willen gaan met de software.

We verkennen Smilecloud verder en via tutorials en case studies gaan we praktisch aan de slag om zo snel mogelijk vertrouwd te geraken met het proces om vervolgens op maandag eigenlijk al aan de slag te kunnen gaan met onze eerste smilecloud cases.

Iets voor jou? Schrijf je dan zeker in! Dat kan via de knop of stuur een mailtje naar community@uwmond.be!

 • schedule
  09:00 - 13:00
 • place
  Buro 532, Gent
 • face
  Voor alle geïnteresseerden
 • restaurant
  Catering aanwezig

Join the MOND adventure

Do you have what it takes to provide high-quality dental care to our patients every day? If you are looking for more information about how we work, about one of our practices, or the MOND group, please feel free to contact us. Our employees are always ready to help you.