Invisalign

Invisalign is een merk van doorzichtige, verwijderbare aligners die worden gebruikt om tanden recht te zetten. Het is een alternatief voor traditionele metalen beugels en wordt steeds populairder vanwege zijn esthetische voordelen en het comfort dat het biedt tijdens het dragen.

Enkele kenmerken & voordelen
van Invisalign
 

  • Transparantie: Invisalign-aligners zijn gemaakt van doorzichtig plastic, waardoor ze minder opvallen dan metalen beugels. Dit maakt ze aantrekkelijk voor mensen die discreet hun tanden willen corrigeren.
  • Verwijderbaarheid: Invisalign-aligners kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor maaltijden en het reinigen van de tanden. Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het gemakkelijker om een goede mondhygiëne te handhaven tijdens de behandeling.
  • Comfort: Invisalign-aligners zijn over het algemeen comfortabeler om te dragen dan traditionele beugels. Ze veroorzaken geen irritaties aan de wangen en het tandvlees, zoals soms wel het geval kan zijn bij metalen beugels.
  • Geavanceerde technologie: Het proces van het maken van Invisalign-aligners maakt gebruik van geavanceerde 3D-computertechnologie. Hierdoor kunnen de aligners precies worden aangepast aan de individuele behoeften van elke patiënt.
  • Behandelingsduur: De totale duur van een Invisalign-behandeling varieert afhankelijk van de complexiteit van de orthodontische problemen, maar in sommige gevallen kan deze korter zijn dan bij traditionele beugels.

 

Onze aanpak voor Invisalign
 

Het proces van het krijgen van Invisalign omvat meestal een consultatie met een orthodontist of tandarts die gespecialiseerd is in orthodontie. Tijdens dit consult wordt bepaald of Invisalign geschikt is voor de specifieke behoeften van de patiënt. Als Invisalign wordt aanbevolen, worden er afdrukken of scans gemaakt van de tanden, die worden gebruikt om op maat gemaakte aligners te produceren. De patiënt draagt vervolgens deze aligners gedurende een bepaalde periode, waarbij ze regelmatig worden vervangen door nieuwe sets om geleidelijk de gewenste tandcorrecties te bereiken.

Is invisalign iets voor uw mond?

Bekijk hieronder de praktijken die invisalign aanbieden:

MOND Bosuil

Oude Bosuilbaan 2a,
2100 Antwerpen

03/324 75 42
info@mondbosuil.be

Contacteer MOND Bosuil | MOND Bosuil

MOND Itegem

Karel Govaertsstraat 11,
2222 Heist-op-den-Berg

015/24 00 24
info@monditegem.be

Contacteer MOND Itegem | MOND Itegem

MOND Latem

Kortrijksesteenweg 26,
9830 Sint-Martens-Latem

09 330 17 77
info@mondlatem.be

Contacteer MOND Latem | MOND Latem

MOND Mechelen

Louizastraat 6, Mechelen, België,
2800 Mechelen

015/41 33 50
info@mondmechelen.be

Contacteer MOND Mechelen | MOND Mechelen

MOND Meeremans

Guido Gezellestraat 69,
9470 Denderleeuw

053/66 99 71
info@mondmeeremans.be

Contacteer MOND Meeremans | MOND Meeremans

MOND Paro Plus

Louis Marcelisstraat 25a,
1970 Wezembeek-Oppem

02/771 34 13
info@mondparoplus.be

Contacteer MOND Paro Plus | MOND Paro Plus

MOND Wilrijk

Boomsesteenweg 223,
2610 Antwerpen

03/456 10 06
info@mondmedipolis.be

Contacteer MOND Wilrijk | MOND Wilrijk