MOND FAQ

We begrijpen dat u, als patiënt of tandarts, specifieke informatie zoekt om weloverwogen beslissingen te nemen over uw mondgezondheid of uw samenwerking met MOND. Daarom hebben we deze uitgebreide bron van veelgestelde vragen gemaakt om u te voorzien van duidelijke, nauwkeurige en toegankelijke informatie. Op die manier willen we transparantie en begrip bevorderen, en u ondersteunen bij elke stap van uw MOND reis.

Voel ons aan de tand

Voor patiënten

Uw elektronische identiteitsbewijs, lijst met welke medicatie u neemt, uw bankkaart, de contactgegevens van uw huisdokter. 

Als u uw elektronische ID vergeten bent, mag u een andere identificatiedocument tonen, zoals een paspoort of rijbewijs. Vergeet bij uw volgende afspraak niet om uw identiteitsbewijs mee te brengen, want we lezen de kaart telkens in om al uw gegevens in ons tandheelkundig systeem automatisch bij te werken. Voor de terugbetaling van de mutualiteit hebben we wel uw rijksregisternummer nodig, dit kan u na uw afspraak best zo snel mogelijk doorgeven. Voor kinderen die nog geen elektronische identiteitskaarten hebben, volstaat een klevertje van de mutualiteit.

Met het oog op veiligheid en efficiëntie, raden we aan om te betalen met Bancontact. Betalingen in cash zijn mogelijk in de meeste MOND praktijken tot het wettelijk maximum van € 3000 per behandeling. Betaling via overschrijving is alleen mogelijk na goedkeuring van de praktijk. Daarnaast accepteren sommige praktijken ook betalingen met kredietkaarten. Neem contact op met de praktijk indien u specifieke verzoeken heeft.

Uw RIZIV-attest wordt door de praktijk digitaal doorgestuurd naar uw mutualiteit, die vervolgens binnen 48 uur de terugbetaling op uw bankrekening zal overmaken. Bij uitzondering wordt uw RIZIV-attest nog op papier geprint en bent u zelf verantwoordelijk voor het indienen ervan bij uw mutualiteit.

Op onze website kan u al onze praktijken vinden. Elke praktijk heeft zijn eigen werking, maar in het algemeen kan u een afspraak vastleggen via telefoon, email of Whatsapp. Elke praktijk werkt eerst met een intakegesprek voor nieuwe patiënten als er geen patiëntenstop is. Bezoek de praktijkpagina voor meer informatie.

Dit is afhankelijk van de praktijk. Sommige praktijken hebben een patiëntenstop ingevoerd om niet in te boeten op kwalitatieve zorg wegens het grote aantal patiënten. U kan zich wel inschrijven in de wachtlijst op de praktijkpagina. Wij contacteren u als er een plek is vrijgekomen. 

Praktijken die wel nog nieuwe patiënten aanvaarden, werken eerst met een intakegesprek. Er wordt dan een goed beeld geschetst van het gebit van de patiënt, zodat de juiste hoeveelheid tijd kan worden ingepland voor de volgende controles en behandelingen. 

Contacteer de praktijk zo snel mogelijk via telefoon of Whatsapp. Als u uw afspraak minstens 48 uur van tevoren annuleert, worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

Contacteer uw praktijk telefonisch of via Whatsapp. In het weekend of op een feestdag kan je de wachtdienst op het nummer 09 033 99 69 bellen. Zij zijn op deze dagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 en helpen u graag verder.

Al onze praktijken zijn rolstoeltoegankelijk. 

Bij angst kan u dit meegeven bij het maken van een afspraak zodat wij daar extra rekening mee kunnen houden. We vinden het belangrijk om tijd voor u vrij te maken en zullen de tijd nemen om rustig uit te leggen wat er aan de hand is en hoe we uw tandproblemen zullen oplossen. Voor gecompliceerde behandelingen bieden we in enkele praktijken ook lachgassedatie en narcose aan.

Voor tandartsen

MOND Tandartsenpraktijken voert overnames van praktijken uit en start met enthousiaste tandartsen ook nieuwe praktijken op. Neem contact op via het formulier op de website of stuur een mail naar info@uwmond.be. Daarnaast beschikt MOND over tal van praktijken in België waar we open vacatures hebben. Bezoek onze vacaturepagina om openstaande posities te raadplegen.

Voor elke tandarts bieden wij professionele assistentie en een onthaal waar alle communicatie wordt gecentraliseerd. Samenwerken met MOND heeft de volgende voordelen:

  • Efficiënte bedrijfsvoering: We ondersteunen u op administratief en operationeel vlak.
  • Professionele ontwikkeling en trainingsmogelijkheden: We bieden opleidingen (waaronder ook geaccrediteerde) aan een voordeeltarief of gratis, alsook begeleiding van ervaren mentoren bij het opzetten van uw praktijk.
  • Geavanceerde technologie en middelen
  • Correcte financiële vergoeding
  • Multidisciplinair team
  • Leuke activiteiten met de collega’s

Neem contact op met MOND via het formulier op de website of stuur een mail naar info@uwmond.be. Elke overname wordt ondersteunt door een team van experts om alles soepel en duidelijk te laten verlopen.

Innovatie is voor MOND belangrijk. We streven telkens naar de hoogst mogelijke kwaliteit in tandheelkunde en maken geen compromis als het gaat over materialen en instrumenten. We werken samen met leveranciers en beschikken over de laatste nieuwe technologieën in huis. Aangezien onze praktijken multidisciplinair zijn, is er telkens al het nodige materiaal aanwezig voor algemene tandheelkunde en specialisaties.

Bij MOND geloven we sterk in het blijven professionaliseren van tandartsen en praktijkmedewerkers. We stellen ons expertise en advies beschikbaar voor iedereen binnen, maar ook buiten MOND. Onze opleidingen bieden we aan via verschillende formules en samenwerkingen onder de overkoepelende naam MOND Education. In samenwerking met MOND DCC organiseren we geaccrediteerde, klinische opleidingen (MOND academy) voor onze tandartsen en tandarts-specialisten. Om tandartsen binnen en buiten MOND samen te brengen en kennis uit te wisselen op klinisch vlak en andere vaardigheden, organiseren we Meet@MOND events.

Ja, Lab@MOND: Dit  zijn onze laboratoria bemand door ervaren en deskundige technici, waar hoogwaardige protheses, tools en materialen worden geproduceerd. We zijn momenteel te vinden op drie locaties waaronder Sint-Martens-Latem (MOND Latem) en Antwerpen (MOND Medipolis Groen Kwartier).
 

U kan contact opnemen via het formulier op de website of stuur een mail naar info@uwmond.be. We hebben een uitgewerkt onboardingsproces om de aansluiting bij MOND vlot te laten verlopen.

We streven naar multidisciplinaire praktijken. Verschillende specialisaties zijn vertegenwoordigd in onze praktijken, zoals stomatologie, endodontie, parodontologie, algemene tandheelkunde, kindertandheelkunde, orthodontie, esthetische muco-gingivale chirurgie, prothetische tandheelkunde, implantologie, restauratieve tandheelkunde, narcodontie…