Sinuslift

Een sinuslift is een chirurgische procedure die vaak wordt uitgevoerd in de tandheelkunde en implantologie. Het wordt toegepast wanneer er in het bovenkaakgebied onvoldoende botvolume aanwezig is om tandheelkundige implantaten te plaatsen, meer bepaald in het gebied van de achterste tanden en kiezen.

Tijdens een sinuslift wordt de sinusbodem (de bodem van de sinus of luchtgevulde holte boven de bovenkaak) omhoog geduwd en wordt er onder deze bodem botmateriaal toegevoegd. Dit creëert meer ruimte en stabiliteit voor het plaatsen van tandheelkundige implantaten. Het botmateriaal kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, waaronder het eigen bot van de patiënt (autogeen bot), donormateriaal of synthetische botsubstituten.

De procedure wordt meestal uitgevoerd door een kaakchirurg of een gespecialiseerde tandarts en vereist nauwkeurige planning en techniek vanwege de nabijheid van vitale structuren zoals de sinus en zenuwen. Na een sinuslift is een genezingsperiode nodig voordat implantaten kunnen worden geplaatst, meestal enkele maanden, zodat het toegevoegde bot kan integreren en verstevigen.

Is sinuslift iets voor uw mond?

Bekijk hieronder de praktijken die sinuslift aanbieden: