Lachgassedatie

Lachgassedatie kan uitgevoerd worden op vraag van de patiënt om kalm en ontspannen een behandeling te ondergaan. Het is dé ideale oplossing voor angstpatiënten, kinderen, mensen met een beperking en mensen met een braakreflex.

Lachgas is een veilig en effectief kalmeringsmiddel dat gemengd wordt met zuurstof en via een masker dat over de neus gaat, wordt ingeademd om de patiënt te helpen ontspannen tijdens de behandeling.
 
Lachgas is niet bedoeld om de patiënt in slaap te brengen want de patiënt zal in staat zijn om alle aanwijzingen van de tandarts te horen en erop te reageren. De tandarts zal vragen om normaal door de neus te ademen. Binnen enkele minuten voelt de patiënt de effecten van het lachgas. Men kan zich licht in het hoofd voelen of een tinteling of zwaarder gevoel in de armen en benen waarnemen. Uiteindelijk moet de patiënt zich rustig en comfortabel voelen tijdens de behandeling. De effecten van lachgas nemen snel af nadat het masker is verwijderd.
 
Denk je lachgas nodig te hebben om een behandeling comfortabeler te ondergaan? Overleg dit dan met uw tandarts.

Is lachgassedatie iets voor uw mond?

Heeft u nog meer vragen over lachgassedatie of over wat dit voor u kan betekenen? Wenst u meteen een afspraak te maken bij uw MOND specialist?

Contacteer ons nu!

Praktijken die lachgassedatie aanbieden