Kegeltanden herstellen dankzij composietopbouw

Herstel van onderontwikkelde laterale snijtanden, bekend als "kegeltandjes," met twee composietopbouwen voor verbeterde esthetiek en functionaliteit.

Hoe zorgde composietopbouw voor een nieuwe glimlach?

Kegeltanden herstellen dankzij composietopbouw

Voor MOND

Een veel voorkomende tandheelkundige kwestie zijn onderontwikkelde laterale snijtanden, die vaak worden omschreven als "kegeltandjes." Deze afwijking gaat doorgaans gepaard met spleetjes tussen de hoektanden en/of centrale snijtanden. Dit was het geval bij deze patiënt.

Kegeltanden herstellen dankzij composietopbouw

Na MOND

In dit geval hebben we twee composietopbouwen gebruikt om deze tanden op te bouwen.

De technische kant van deze behandeling omvatte het selecteren van de juiste kleur en vorm van de composietmaterialen om een natuurlijke uitstraling te bereiken. Daarnaast hielden we rekening met de occlusie (het contact tussen boven- en ondertanden bij sluiten van de mond) om een harmonieuze beet te garanderen. Het uiteindelijke resultaat toont niet alleen een verbeterde esthetiek, maar ook een herstel van de normale tandfunctie.

Ontdek alles over deze behandelingen bij MOND

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde is een onderdeel van de tandheelkunde dat beter bekend staat als vullingen plaatsen. 
Lees meer | Restauratieve tandheelkunde
Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde is het deelgebied binnen de tandheelkunde dat zich toelegt op het optimaliseren van uw glimlach volgens uw subjectieve wensen en gebaseerd op objectieve…
Lees meer | Esthetische tandheelkunde

Ready to recover your smile?

Bekijk onze behandelingen of neem contact op met een van onze praktijken. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.