Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde is het deelgebied binnen de tandheelkunde dat zich toelegt op het optimaliseren van uw glimlach volgens uw subjectieve wensen en gebaseerd op objectieve parameters van de tandarts.

De weg naar een stralende glimlach

Concreet betekent esthetische tandheelkunde dat we luisteren naar de wensen en klachten van de patiënt, waarna we de problemen ontleden en beslissen waar we kunnen ingrijpen om het resultaat te verbeteren. De wens is vaak een mooie, natuurlijke, witte glimlach. De weg hiernaartoe is echter sterk individueel verschillend. Wanneer patiënten kiezen voor een esthetische verbetering van de glimlach begrijpen we bij MOND de impact en bijhorende onzekerheid bij de behandelkeuze. Een mooie glimlach straalt vertrouwen uit en dit willen we dan ook voor u bereiken. 

Om deze reden werken we met een digitale smile design analyse en simulatie. Hierbij creëren we op basis van enkele foto’s en scans een simulatie van uw nieuwe lach zodat u de impact hiervan kan inschatten alvorens u effectief de behandeling laat uitvoeren. Dit stelt de tandarts in staat om de verwachtingen van u als patiënt correct in te schatten en te discussiëren over uw wensen en behandeldoelstellingen. Enkel wanneer dit duidelijk is, plannen we de behandelingen in. Dit is vooral van toepassing bij de meer uitgebreide behandelingen met porseleinen veneers of kroon -en brugwerk.

De weg naar een stralende glimlach

Mogelijke esthetische behandelingen

De mogelijke behandelingen binnen de esthetische tandheelkunde zijn:

  • Bleaching (in-office of home): hierbij wordt door een gel op basis van waterstofperoxide of carbamideperoxide de bestaande verkleuringen geoxideerd, waardoor de tanden bleker worden. Dit kan thuis met geïndividualiseerde bleekbeugels of in de praktijk met een extra initiator of laser. De mogelijkheden en indicaties moeten met de tandarts besproken worden en zijn afhankelijk van het type verkleuring.
  • Reshaping: dit zijn kleine correcties van de vorm van de tanden door het polijsten of uitbouwen van randen of hoeken van de tanden. Het uitbouwen zelf gebeurt meestal met composiet (een tandkleurig vulmateriaal).
  • Aligneren: kleine correcties van de positie van de tanden met behulp van blokjes of transparante, op maat gemaakte, beugeltjes. Deze behandelingen verlopen in overleg met de orthodontist.
  • Veneers / facings: vergelijkbaar met een schildje rond de tand dat zowel de kleur, vorm en (in beperkte mate) positie kan corrigeren van de tanden. Dit kan met composiet of porselein. Beide behandelingen zijn prachtige oplossingen bij de correcte indicatie en bieden de meeste mogelijkheden bij het esthetisch herstel.
  • Kronen: zijn porseleinkeramische kappen over de tanden die de volledige tand omvatten. Ze zijn vooral geïndiceerd bij het vervangen van oude, bestaande metaal-porselein kronen of bij tanden die reeds zeer uitgebreid gevuld zijn. De kronen geven de tandtechnieker maximale vrijheid bij het reconstrueren van de nieuwe tanden.

Is esthetische tandheelkunde iets voor uw mond?

Heeft u nog meer vragen over esthetische tandheelkunde of over wat dit voor u kan betekenen? Wenst u meteen een afspraak te maken bij uw MOND specialist?

Contacteer ons nu!

Praktijken die esthetische tandheelkunde aanbieden

MOND Bosuil

Oude Bosuilbaan 2a,
2100 Antwerpen

03/324 75 42
info@mondbosuil.be

Contacteer MOND Bosuil | MOND Bosuil

MOND Itegem

Karel Govaertsstraat 11,
2222 Heist-op-den-Berg

015/24 00 24
info@monditegem.be

Contacteer MOND Itegem | MOND Itegem

MOND Latem

Kortrijksesteenweg 26,
9830 Sint-Martens-Latem

09 330 17 77
info@mondlatem.be

Contacteer MOND Latem | MOND Latem

MOND Mechelen

Louizastraat 6, Mechelen, België,
2800 Mechelen

015/41 33 50
info@mondmechelen.be

Contacteer MOND Mechelen | MOND Mechelen

MOND Meeremans

Guido Gezellestraat 69,
9470 Denderleeuw

053/66 99 71
info@mondmeeremans.be

Contacteer MOND Meeremans | MOND Meeremans

MOND Paro Plus

Louis Marcelisstraat 25a,
1970 Wezembeek-Oppem

02/771 34 13
info@mondparoplus.be

Contacteer MOND Paro Plus | MOND Paro Plus

MOND Wilrijk

Boomsesteenweg 223,
2610 Antwerpen

03/456 10 06
info@mondmedipolis.be

Contacteer MOND Wilrijk | MOND Wilrijk