MOND
behandelingen

Van eenvoudige consultatie tot gespecialiseerde behandeling, wij bieden mondzorg op uw maat.

Bekijk alle behandelingen

een oplijsting van onze behandelingen

Wij zorgen voor

Controle en preventie

‘Voorkomen is beter dan genezen’. Tijdens een algemene controle afspraak evalueren wij uw gebit. We controleren de bestaande ‘vullingen’, evalueren de gezondheid van uw tanden en tandvlees.

Parodontologie

Tandvleesontsteking is de meest voorkomende vorm van ontsteking in het menselijk lichaam. Ze wordt gekenmerkt door bloedend tandvlees dat rood en gezwollen kan zijn.

Restauratie

Wanneer een stukje tand moet vervangen worden door breuk of caries zal dit indien mogelijk uitgevoerd worden met directe tandkleurige vulmaterialen.

Bleaching

Door gebruik van verkleurende producten als koffie, thee, rode wijn of door het roken kunnen onze tanden verkleuren. Een bleachbehandeling is, indien correct uitgevoerd, een veilige behandeling om een natuurlijke witte tandkleur te verkrijgen.

Endodontie

Bij een wortelkanaalbehandeling zal uw tandarts uw tand onder verdoving openmaken. Bacteriën en zenuwresten die zich in het wortelkanaal bevinden worden verwijderd.

Implantologie

Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbeen vastgezet worden om ontbrekende of verloren tanden te vervangen. Implantaten hebben de vorm van een schroef en zijn voornamelijk uit Titanium vervaardigd.

Veneers

Veneers zijn schildjes uit porselein of composiet die de vormgeving en de kleur van tanden veranderen. Een correcte analyse van de beet in functie tot de lippen en het gezicht is belangrijk om zo tot een mooie, nieuwe, maar vooral natuurlijke glimlach te komen.

Kroon- en brugwerk

Bij uitgebreid tandverlies of bij vervangen van oude kronen kunnen meer uitgebreide restauraties met porselein kroon -en brugwerk nodig zijn. De nieuwe materialen vandaag beschikbaar stellen ons in staat om metaalvrij te werken bij de meeste behandelingen.

Prothese

Een prothese of kunstgebit blijft voor veel patiënten een oplossing om de glimlach terug te herstellen. In verschillende stappen zullen hierbij de verloren tanden hersteld worden met een uitneembare oplossing..

Orthodontie

Orthodontie is die specialiteit binnen de tandheelkunde die zich richt op de stand en positie van de tanden. Dankzij verschillende types beugels (metalen, keramisch, ‘onzichtbaar’,…) kan de orthodontist de stand van de tanden corrigeren om zo de reinigbaarheid te verhogen als ook de functie en esthetiek te herstellen.

een MOND dichtbij

Onze praktijken

In elk van onze praktijken kan u rekenen op persoonlijk advies voor uw mond en gebit in een professioneel en innovatief kader.